A monitor (CRA) képzés tantárgyai

Promo2.jpg

Ki van a vonalban?

Oldalainkat 21 vendég böngészi

A monitorok karrierlehetőségei

Nyomtatás PDF

A nagyobb gyógyszeripari cégek gyakran alkalmaznak saját monitorokat, (ún "pharma-monitor") akiknek feladatuk, hogy a cég fejlesztés alatt álló gyógyszereinek kipróbálását monitorozzák, illetve abban az esetben, ha a klinikai vizsgálatot ún. CRO  (contract research organization) cégekre bízta a gyógyszergyár, akkor az ilyen vizsgálatok auditálásában, a CRO-monitorok munkájának ellenőrzésében is részt vehetnek.

A monitorok másik fontos karrierépítési lehetősége a CRO cégeknél történő munkavállalás. Nagyon változó, hogy a gyógyszeripari cégek a klinikai vizsgálatokkal kapcsolatos teendők közül mit adnak át a CRO-nak: néha ez csupán a monitorozásra korlátozódik, néha viszont akár a vizsgálati terv teljes kidolgozását a CRO-kra bízzák, amely ilyenkor természetesen szakorvosokat is alkalmaz.

Végül a rátermettebb monitorok sikeresek lehetnek szabadúszóként (ún "freelancer monitor") is, ebbe azonban csak annak ajánlatos belekezdeni, akinek az önéletrajzában szerepel, hogy legalább egy nemzetközi hírű CRO cégnél vagy egy nagyobb innovatív gyógyszervállalatnál éveket eltöltött mint CRA.