A monitor (CRA) képzés tantárgyai

Promo1.jpg

Ki van a vonalban?

Oldalainkat 5 vendég böngészi

Az informatikaoktatás teljes egészében interneten keresztül (legtöbbször a hallgatók által hozott laptopon) történik. Képzésünk különlegessége, hogy a diákok belülről is megismerhetnek ún. eCRF rendszereket, és külön oktatjuk az ún. "query-k" létrehozásának és megválaszolásának módját az eCRF rendszeren belül. Az eCRF az "electronic case report form" rövidítése, ez magyarul "elektronikus egyéni vizsgálati adatlapot" jelent, ami tartalmazza egy adott betegről a vizsgálatban róla gyűjtött összes, szponzor számára releváns információt.

A szimulációs gyakorlataink során a hallgatók párokban dolgoznak, egyikük vizsgálóorvos, a másikuk pedig monitor szerepében, majd az egyes feladatok végrehajtása után cserélnek. Így mindenki elsajátíthatja, hogyan kell a rendszerben ellenőrizni a vizsgálóorvos által elektronikusan bevitt adatokat, és egyúttal rövid betekintést nyerhet abba is, hogy "mi zajlik a másik oldalon", vagyis hogyan dokumentálja az orvos a vizsgálat adatait az eCRF-ben.

Az alapvető számítástechnikai ismereteket (pl. Microsoft Office használata) már nem oktatjuk, hanem a jelentkezéshez szükséges előfeltételnek tekintjük.