A monitor (CRA) képzés tantárgyai

Promo2.jpg

Ki van a vonalban?

We have 21 guests online
There are no translations available.

Az angol nyelvű modul középfokú angol nyelvtudást feltételez, az általános angol nyelvi ismeretek és a nyelvtani szabályok átismétlése nem tartozik a céljaink közé. Ugyanakkor a szakmai feladatokhoz kapcsolódóan számos olyan területen lehet jártasságot szerezni (pl. hogyan kell egy hivatalos angol levelet megírni, hogyan kell egy telefonbeszélgetést vagy telekonferenciát lebonyolítani), ami a monitori szakma keretein kívül is hasznos lehet.

Az angol modul keretei között tárgyaljuk a GCP, az EU-direktívák és a vizsgálati protokollok nyelvezetét, ezeket a monitornak legalább a passzív nyelvtudás szintjén ismernie kell. Aktív nyelvtudást adunk ugyanakkor az egyéni vizsgálati adatlapok, a betegtájékoztató és beleegyező nyilatkozatok és az angol nyelvű vizsgálati dokumentáció tekintetében. A modul elvégzése után a hallgató jellemezni tudja majd a magyar egészségügyi rendszert angolul olyan szinten, ami a szponzorok részéről elvárható.

A modul betekintést nyújt a jogi angol nyelvezetbe is, olyan mértékig, hogy a klinikai vizsgálatok során megkötött nemzetközi szerződések érthetővé váljanak.